Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Fővárosi Főügyészség elé került Niedermüller Péter lakásmutyija

Nem marad el a jogi következménye a gyurcsányista polgármester lakásbotrányának.

2024. 05. 21. 14:42
NIEDERMÜLLER Péter
Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt fájhat a gyurcsánypárti polgármesternek, Niedermüller Péternek a feje – tudta meg a Magyar Nemzet. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult a Fővárosi Főügyészséghez, miután gyanús körülmények között kétszázmillió forintot és önkormányzati lakást kapott az erzsébetvárosi polgármester választottja.

Mint arról már beszámoltunk, a Facebookon letiltott Budapesti Prókátor ismét e-mailben kereste meg szerkesztőségünket: ezúttal egy „szerencsés” vállalkozó esetére hívta fel a figyelmet. Az anonimitásához ragaszkodó állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd szerint a Hot-Home TTA Kft.-vel 2021-ben kötött szerződést a DK-s Niedermüller Péter vezette VII. kerület közel 200 millió forint értékben, amiből 120 millió volt a nyereség.

A cég tulajdonosa azonban egy önkormányzati szociális bérlakásban él a Dohány utcában.

Lapunk igyekezett utánanézni ezeknek az információknak. Az bizonyos, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat honlapjának „Üvegzseb” menüpontjában, ahol a kerület nagy összegű szerződései lelhetők fel, nincs szó a Hot-Home TTA Kft.-vel kötött bármilyen megbízásról. A szerződéseket felsoroló táblázatban rákerestünk a cégnéven kívül a tulajdonos nevére vagy a címére, de egyetlen találatunk sem volt.

Vagyis, ha a Niedermüller Péter vezette kerület valóban szerződést kötött a Hot-Home TTA Kft.-vel, azt igyekszik eltitkolni.

Az önkormányzat által a 2021-ben eladott ingatlanok listájával lapunk szintén nem járt szerencsével: a legtöbb régi szerződés 2020-ból és 2021-ből elérhetetlen, a hozzájuk tartozó link vagy nem létezik, vagy pedig az önkormányzat honlapjára vezet. A szóban forgó vállalkozás egy esztendővel a megbízás előtt, 2020-ban jött létre, fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. 

Tényi István szerint az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a költségvetési csalás bűntett gyanúja.

Borítókép: Niedermüller Péter (Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.